Semifinále ako remeň: Bayern proti Barcelone a Real proti Dortmundu

12.04.2013 Celý región

Nyon 12. apríla (TASR) - Do semifinále Ligy majstrov 2012/2013 sa prebojovali po dva španielske a nemecké kluby, ktoré piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone zmiešal do dvojičiek Bayern Mníchov - FC Barcelona a Borussia Dortmund - Real Madrid.

Pri žrebe neplatilo žiadne obmedzenie, mohli teda na seba naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny, čo sa však nestalo. Prvé zápasy semifinále sú na programe v utorok 23. apríla a v stredu 24. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr (30. apríla, resp. 1. mája). Finále sa hrá v sobotu 25. mája na londýnskom štadióne Wembley.

Šlágrom semifinále je duel štvornásobných držiteľov titulov EPM a LM Bayernu s Barcelonou, pričom doma začínajú Bavori. Oba tímy sa v histórii európskych pohárov stretli zatiaľ šesťkrát, pričom nemecký zástupca vyhral trikrát, dvakrát sa zrodila remíza a "Barca" uspela raz. V dueli víťaza LM z roku 1997 Dortmundu je favoritom jeho súper, ktorým je už 9-násobný ostrieľaný víťaz "ušatej" trofeje Real. Bilancia vzájomných súbojov je priaznivejšia pre "biely balet" (2-3-1). Ten sa do semifinále prebojoval už rekordný 24-krát.

Pri žrebe generálnemu sekretárovi UEFA Giannimu Infantinovi a riaditeľovi súťaží UEFA Giorgiovi Marchettimu pomáhal bývalý kanonier holandskej reprezentácie Ruud van Nistelrooy.

Hlasy po žrebe:

Karl-Heinz Rummenigge, prezident Bayernu: "Hráme proti najlepšiemu klubu v Európe, ale naše šance postúpiť do finále vidím reálne. Sme si vedomí našej sily. Zápasy s Barcelonou budú pre nás možnosťou revanšovať sa za štvrťfinále v roku 2009, v ktorom sme súperovi po výsledkoch 0:4 a 1:1 pustili miesto v semifinále Ligy majstrov."

Jürgen Klopp, tréner Dortmundu: "Teším sa. Teraz už je jasné, proti komu nastúpime a ide sa hrať futbal! Nemusím špeciálne hovoriť o tom, aký je Real Madrid silný súper. Ale aj ďalší traja nimi sú, takže sa nedalo vyberať. Musíme sa dobre pripraviť a verím, že sa o postup dôstojne pobijeme."

Amador Bernabeu, riaditeľ Barcelony: "Bude to najväčší šláger Ligy majstrov. Ťažký zápas, ako pre nás tak aj pre Bayern."

žreb semifinále Ligy majstrov 2012/2013:


Bayern Mníchov - FC Barcelona
Borussia Dortmund - Real Madrid


Program zápasov Ligy majstrov 2012/2013:


1. zápasy semifinále: 23. apríla (Bayern - Barcelona) a 24. apríla (Dortmund - Real Madrid)
2. zápasy semifinále: 30. apríla (Real Madrid - Dortmund) a 1. mája (Barcelona - Bayern)

finále: 25. mája (Wembley), Borussia Dortmund/Real Madrid - Bayern Mníchov/FC Barcelona
 

Vyberte región